Közélet

Karácsony: Tarlós egy helytartó a NER gyámsága alatt

A Magyar Narancsnak adott interjút Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, budapesti főpolgármester-jelölt. A beszélgetésben szóba került a zuglói parkolási botrány, ami Karácsony szerint csak azért lehet téma, mert a kerület átláthatóan működik, az adatokat nyilvánosságra hozzák.

A fideszes önkormányzatok Zuglóénál sokkal drágább parkolási számai pedig nem témák, mert ők tesznek a nyilvánosságra, Tarlós pedig, aki birtokában van minden számnak, még magasabbról tesz a közvéleményre. De ha nem teszi nyilvánossá magától, kiperelem belőle

– mondta Karácsony, aki azt is nehezményezte, hogy a parkolási ügy sokadszorra van napirenden, miközben

(…) kiderült, hogy a 3-as metrót úgy újítottuk fel, hogy a főváros egy 9 milliárddal olcsóbb ajánlatot kizárt, miközben az úgy újította volna fel a kocsikat, hogy még légkondit is beszerel. Ebből mégsem lett akkora ügy, de most, hogy főpolgármester-jelölt lehet belőlem, a Fidesz próbál lejáratni, miközben a szövetségeseink egy része is fél attól, hogy felborítom azt az érdekrendszert, amelyben néhányan továbblavíroznának. Hát, nem fognak.

A polgármester éles szavakkal illette Tarlós Istvánt, aki szerinte úgy beszél, mint egy pártállami tanácselnök vagy egy útszéli zsaroló, amikor nagyjából azzal próbál érvelni, hogy Orbán Viktor neki legalább felveszi a telefont. Úgy látja: a mostani helyzetnél nincs lejjebb, ennél jobban nem lehet kivéreztetni, eladósítani egy várost, ahogy azt a Fidesz tette Tarlóssal.

Mit tud ez ellen Tarlós tenni? Puffog kicsit zárt ajtók mögött. Vagy üzenget a sorok közt. Nagy szavak, kis tettek. Hogy is lehetne másként, hiszen ő egy helytartó a NER gyámsága alatt. Egy ellenzéki politikus viszont tud politizálni, ebből a szempontból nagyobb a mozgástere

– vélekedik Karácsony.

Az ajánlót itt, a teljes beszélgetést a Magyar Narancs csütörtöki számában olvashatja el.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik