Kultúra

Újabb életműdíjat kapott Tarr Béla

tarr béla (tarr béla, )
tarr béla (tarr béla, )

Világhírű rendezőnk a Batumi Nemzetközi Filmfesztiválon vehette át az elismerést. A szemlén levetítették A torinói ló című filmjét.

Filmrendezői munkásságáért életműdíjjal méltatta Tarr Bélát a Batumi Nemzetközi Filmfesztivál. A díjat szeptember 23-án vasárnap este személyesen vette át – közölte a Magyar Filmunió.

A grúz fesztiválon műsorra tűzték Tarr Béla, a Berlinale nagydíjával kitüntetett A torinói ló című utolsó filmjét, valamint mesterkurzust is tartott.  Az október 3-án kezdődő „Ázsia „Cannes”-jaként emlegetett Pusani Nemzetközi Filmfesztiválra pedig zsűrielnöknek kérték fel – tájékoztatott a Magyar Filmunió.

Tarr Béla nyolc játékfilmből és néhány rövidfilmből álló rendezői munkásságát az elmúlt években retrospektív vetítéssorozatokon nézhették meg az érdeklődők világszerte. A világhírű magyar rendező életművét számos díjjal ismerték el, tavaly a dubrovniki Libertas filmfesztiválon és az Isztambuli Nemzetközi Filmfesztiválon kapott életműdíjat. A 2012-es idegen nyelvű Oscar-díjért folyó versenyben A torinó ló című alkotása képviselte Magyarországot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik