Belföld

Kérés nélkül felvettek egy MDF-es képviselőt a Fideszbe

A Fidesz levélben értesítette az MDF egyik képviselőjét, hogy felvette tagjai sorába, holott a kisebbik ellenzéki párt tagja ezt nem is kérte és nem is áll szándékában elhagyni az MDF padsorait - írja a Magyar Hírlap.

Levélben értesítette Szentimrey Bélát, az MDF fővárosi választmányának tagját a Fidesz önkormányzati tagozatának vezetője, hogy – miután a kritériumoknak megfelelt – felvették a pártba. Az érintett döbbenten fogadta a hírt. A III. kerületi önkormányzat MDF-es tanácsadója 15 éve tagja a fórumnak, és – mint elmondta – ezen nem is változtat. Éppen ezért nem érti, miképp kerülhetett a nevére szóló tagfelvételi lap a postaládájába.

“Jobboldali gondolkodású ember vagyok, de mindig is tiltakoztam az ellen, ha a Fidesz szuverenitásunk feladására akart kényszeríteni minket” – mondta Szentimrey Béla. Hozzátette: bár Orbán Viktorral alapjában véve szimpatizál, elszomorítja a tisztességtelen módszer, ahogy a nagyobbik ellenzéki párt riválisai “bekebelezésével” próbálkozik. Véleményét egy válaszlevélben meg is írta a felvételét “örömmel” hírül adó Szita Károlynak, és – egy MDF-es belépési nyilatkozat kíséretében – elküldte Orbán Viktornak is.

György István, a Fidesz önkormányzati tagozatának budapesti elnöke sajnálatosnak, Szita Károly tagozatvezető pedig tévedésnek minősítette az esetet. Szentimrey mindkettőjük szerint csakis akkor kaphatott értesítést, ha az önkormányzati tagozat egy korábbi rendezvényén írásban jelezte belépési szándékát. Az MDF-es képviselő állítása szerint soha egyetlen fideszes rendezvényen nem vett részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik