Belföld

A szegedi egyetemen dolgozik Habony Árpád egyik bizalmi embere

Hallgatókat segít toborozni az Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) Kobza Miklós, a közmédia korábbi sajtófőnöke – értesült a Magyar Narancs. Ezt az értesülést a lapnak az SZTE is megerősítette. Kobza az egyetem főigazgatójának tájékoztatása szerint az intézmény országos sajtómegjelenéseit intézi, továbbá feladata az egyetem „nemzetközi imázsának további megerősítése” is.

A Habony Árpád bizalmi embereként is ismert Kobzának több mint egy évtizede meghatározó szerepe van a Fidesz kampányaiban, jegyzi meg a Magyar Narancs. Egy ideig Orbán Viktor Facebook-oldalát is szerkesztette, majd a miniszterelnök hivatalos fotósa volt. Ezt követően került az MTVA-hoz.

Szegeden nem csak az egyetemi feladatot bízták rá. Amint arról korábban beszámoltunk ugyancsak a Magyar Narancs alapján, a Fidesz külön médiát hoz létre ahhoz, hogy az őszi önkormányzati választáson legyőzzék Botka Lászlót, a jelenlegi MSZP-s polgármestert. Ennek egyik eleme az a hírstúdió, amely az egyetemen belül épül, Kobza feladata pedig a Botka elleni manőverek kialakítása.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik