Élet-Stílus

Otthagyta az iskolát, híd alatt élt, de 21 évesen már dollármilliói vannak

Heroinfüggőkkel is élt, de akkor se adta fel az álmát.

A Melbourne-ben élő, ma 21 éves Harry Sanders csak 14 volt, amikor az apja hajókat engedélyeztető cége csaknem csődbe ment, miután a vásárlók elpártoltak tőle, egy internetes trükknek köszönhetően. Egy cég ugyanis jobban nyúlt a SEO-hoz (vagyis az internetes keresésoptimalizáláshoz), ami miatt Sanders apjának a cége hátrébb sorolódott a keresési listákon.

Ekkor eldöntötte a fiú, hogy kitanulja ezt az iparágat, és megmenti apja vállalatát a csőd széléről. A fiúnak azonban nem vezetett ehhez könnyű út.

Megalapította a Studiohawk nevű céget, egy SEO-ügynökséget, amire minden ideje és pénze elment. Szülei sem tudták kisegíteni, az iskolát is otthagyta, így 17 évesen azon kapta magát, hogy nincs fedél a feje felett. Az összes hajléktalanszálló elhajtotta, csak az egyik adott neki szállást, de egy olyan lakásba költöztették, amiben rajta kívül heroinfüggők laktak, aztán kanapéról kanapéra költözött, amíg engedték barátai, aztán a híd alatt is élt.

Borzalmas volt. Őszintén szólva sose gondoltam, hogy annyira rossz lesz, mint amennyire az volt

– mesélte a Daily Mailnek.

A közeli éttermek maradékát kérte el, hogy egyen valamit, miközben ezer százalékkal az üzletét próbálta fellendíteni. Hideghívásokkal próbálkozott, vagyis találomra hívott fel vállalatokat, hogy az ő cégét alkalmazzák. Amiből előbb csak kevesebb, de idővel egyre több lett, ahogy Sanders SEO-s képességei egyre jobbak lettek. Az apja üzlete is újra egyre jövedelmezőbb lett, hála a fiúnak.

Tavaly 100 új kliense lett vállalkozásának, ami immár több mint 100 munkatársat alkalmaz. Sanders szerint 2019-re tervezett bevétele 1,3 millió ausztrál dollár, vagyis 257 millió forint lesz.

Sokat feladtam azért, hogy ma itt tartsak, de az áldozataim építették fel ezt az elképesztő vállalatot

– mondta a lapnak.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik