Sport

Kazi és Márton is kiesett

Kazi Tamás (kazi tamás, )
Kazi Tamás (kazi tamás, )

A súlylökő Márton Anita és a 800 méteren indulóKazi Tamás is kiesett  a londoni olimpia atlétikai versenyén.

A 23 éves, első olimpiáján szereplő Márton Anita 18,48 méteres egyéni csúcsa közelében kellett volna dobnia, hogy esélye legyen a döntőbe jutásra. A tavalyi fedett Eb-n ötödik atléta 16,29 méterrel mutatkozott be, majd 17,04-re és 17,48-ra javított, a fináléhoz legalább 18,45 m kellett volna. Márton összesítésben a 24. helyen végzett.

„Kicsit bátortalanul kezdtem, az első dobást elizgultam – nyilatkozott Márton Anita. – Az edzések alapján többet vártam magamtól, 18 méter fölé akartam kerülni. De nem vagyok elkeseredve, nagy nevek is kiestek.”

A 27 Kazi Tamás a harmadik futamban többek között a világbajnoki ezüstérmes szudáni Abubaker Kakival együtt rajtolt. A hét futamból az első három-három helyezett mellett a további három legjobb időt elérő folytathatta szereplését a középdöntőben.

Az idei eredményeket tekintve Kazi futamában hatan is jobb idővel rendelkeztek nála, így leginkább taktikai versenyben és jó hajrában reménykedhetett. A 2009-es és a tavalyi világbajnokságon is elődöntős Kazi igyekezett tartani a lépést a többiekkel, az élen a szudáni futó diktálta a tempót. A célegyenesbe a magyar atléta a hatodik helyen fordult, s innen nem tudott előrébb jönni, 1:47:10 perccel, idei legjobbjával ért célba. Ez az idő azonban kevés volt a továbbjutáshoz.

„Ennyi volt benne – összegzett a sportpályafutását labdarúgóként kezdő Kazi. – Sajnos nem tudtam olyan állapotba kerülni, hogy továbbjutásra esélyes legyek, de egy olimpián természetesen megpróbáltam azért mindent. Ismertem a futamot, tudtam, hogy iramot fogunk menni, egy jó időben reménykedtem. A végén, az utolsó 100-150 méteren, ahol nemzetközi szinten a 800 méter elkezdődik, nem tudtam ritmust váltani.”

Kedden 110 m gáton Kiss Dániel és Baji Balázs áll rajthoz, a női gerelyhajítás selejtezőjében pedig Juhász Vanda indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik