Sport

Kozák megelőzte Hosszút, taroltak az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók

A Nemzeti Színházban rendezték M4 Sport-Az Év sportolója gálát, a különböző kategóriákban a sportújságírók szavazatai alapján dőlt el a sorrend.

A férfiaknál az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor vehette át a díjat a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atlétától, Carl Lewistól, valamint Budapest főpolgármesterétől, Tarlós Istvántól.

Az első háromban a hazai pályán vb-címet birkózó, Bácsi Péter, valamint a jelenleg a Rotterdamban nyolcaddöntőt játszó Fucsovics Márton végzett még.

A nőknél a tavaly a vébén és az Eb-n is három aranyat nyerő Kozák Danuta lett az első, aki először viheti haza a díjat, és ahogy a beszédében ki is emelte, megelőzte Hosszú Katinkát, amit nem sokan mondhatnak el mostanság magukról. 

A hagyományos csapatsportokban a BL-győztes Győri Audi ETO KC lett a befutó, a jelöltek között volt a vébét nyerő junior női kézilabda-válogatott, valamint az FTC pólócsapata.

Az év edzője Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina lett, ami nem meglepő, hiszen ők irányítják a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót, amely Magyarország első téli olimpiai aranyát szerezte.

Nem meglepő, hogy az év csapata az egyéni sportokban is a gyorskorcsolyaváltó lett, vagyis Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor.

A fogyatékkal élők között a férfiaknál az atléta Gelencsér Róbert, a nőknél az úszó Gyurkó Alexandra győzött. A fogyatékkal élőket felkészítő edzők között Beliczay Sándor vívóedző kapta a legtöbb szavazatot – sorozatban harmadszor! Az év fogyatékos csapata a női kerekesszékes vívóválogatott lett.

Az év férfi labdarúgója az RB Leipzigben védő Gulácsi Péter lett, a nőknél szintén egy németországi légiós, Jakabfi Zsanett vehette át a díjat, de csak virtuálisan, mert egyikük sem volt a helyszínen.

Már tudjuk, ki lőtte az év gólját
Erős volt a kínálat, rossz döntés nem születhetett.

A Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját a 40 éve világbajnokságot nyerő férfi asztalitenisz-csapat nagy triója, Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor érdemelte ki.

A labdarúgóknál a Fradi legendáját, a négyszeres magyar bajnok, VVK-győztes, Eb-bronzérmes Rákosi Gyulát hívták fel a színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik