Nagyvilág

Az első randin végzett párjával a londoni állatkert szumátrai tigrise

Vérfagyasztó esemény történtek a londoni állatkertben: egy nemrég érkezett veszélyeztetett szumátrai tigris végzett a fajtársával az intézményben, írja a BBC.

A lap beszámolója szerint az Asim névre hallgató hím tigrist tíz nappal ezelőtt szállították az angol fővárosba egy dán szafari parkból abban a reményben, hogy tökéletes párt alkot majd az állatkert másik szumátrai tigrisével, Melatival.

Asimot a gondozók az első héten megpróbálták hozzászoktatni az új környezethez, majd a két macskát bemutatták egymásnak. A feszültség gyorsan eszkalálódott, a tigrisek agresszív harcba kezdtek, Melati pedig már az első találkozón elpusztult.

Az állatkert közleménye szerint a lehető leggyorsabban szétválasztották a párt, amikor bekövetkezett a tragédia, de az állatorvosok hiába próbálták megmenteni a 10 éves Melati életét, már nem lehetett rajta segíteni.

Mint írták,

most arra koncentrálunk, hogy gondját viseljük Asimnak ebben a nehéz időszakban.

Szumátrai tigrisek a vadonban csak az indonéz Szumátra szigetén élnek. Bár 1978-ban még ezerre becsülték a populációjukat, ma már alig 400-an vannak.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Europress/AFP/Peter Parks

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik