Nagyvilág

Brutális tigrisvágóhidat találtak Prága mellett

Huszonöt éve dolgozom ebben a szakmában, de ilyen szörnyű helyszínt még nem láttam. Amit csak el tudnak képzelni: egy régi fagyasztó áram nélkül, nyers hússal és tetemekkel tele, mindez két éve egy udvar közepén. teljesen hihetetlen

– mesélte a Guardiannek Pavla Rihova, cseh környezetvédelmi nyomozó arról, hogy milyen állapotokat találtak egy Prága mellett évek óta illegálisan működő tigrisvágóhídon.

Az iszonyatos helyen nem csak a látvány, hanem a bűz is borzalmas volt. A vágóhídként működő mocskos tanyán nem csak tigriseket, hanem más nagymacskákat is öltek, és lényegben minden részüket felhasználták.

Helyben nyúzták, darabolták, főzték az állatokat.A rajtaütés során egy friss tigristetemet is találtak. Az állatot úgy ölték meg, hogy a lehető legkevésbé sérüljön a bundája, és így drágábban lehessen túladni rajta. Bundákon kívül karmokat, fogakat, csontokat, állathúst is nagy mennyiségben találtak a vágóhídon.

Fotó: Cseh Pénz- és Vámügyőrség

A vágóhidat egy cseh-vietnámi bűnbanda üzemeltette, ők kereskedtek az állatok maradványaival. Ezeket főleg távol-keleti exportra szánták, de a cseh hatóságok szerint helyben is volt az árunak felvevőpiaca.

A tigriseket kifejezetten haszonállatként tenyésztették, és már fiatal korukban levágták őket, rögtön amint elérték végleges méreteiket.

A cseh hatóságok szerint a vágóhíd felszámolása nem jelenti a történet végét, ugyanis azt gyanítják, több hasonló hely működhet még a környéken.

Kiemelt kép: Cseh Pénz- és Vámügyőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik