Nagyvilág

Szörnyű fejfájás után úgy ébredt az amerikai nő, hogy negyven éve kiesett

Nem emlékezett családtagjaira, nem értette az okostelefonokat, nem hallott még Trumpról.

Kim Harris Denicola 56 éves, a louisianai Baton Rouge-ban él; egy ételcsomagoló vállalkozást vezet férjével.

Tavaly októberben történt, hogy a hittanóra után, amire minden héten jár, kiment a parkolóba és erős fejfájást érzett. A brutális, kibírhatatlan fájdalom mellett fura látászavar is jelentkezett: hirtelen homályos lett a látása.

Kim felhívta férjét, aki azt javasolta, vitesse be magát valakivel egy kórházba. Így is történt.

A nő következő emléke az volt, hogy felébred a kórházban. Szerettei nem értették a helyzetet:

Kim nemcsak hogy nem ismerte fel a férjét (akivel egyébként 14 éve élt együtt), de azt állította, hogy 1980-ban van, és ő még csak 18 éves. Fogalma sem volt róla, hogy vannak gyerekei (pedig van egy 35 és egy 34 éves fia), így aztán a négy unokájáról sem tudott, és azt hitte, hogy még Ronald Reagan az elnök, és sosem hallott még Donald Trumpról.

Az emlékezetkiesést szenvedett nőt sokkolta, amikor közölték vele, hogy 2018 van, és időközben elveszítette szüleit. Nem tudott mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy az emberek apró telefonokkal mászkálnak, és nulláról kellett neki megtanítani a számítógép és az internet használatát is.

Hogy mi okozhatta az amnéziát, senki sem tudja – az orvosok sem.

Lehet egy kisebb stroke vagy agysérülés következménye, de az sem kizárt, hogy annak a gyógyszernek a mellékhatása lehetett mindez, amit előző nap vett be izomfájdalomra.

A családja fotók és elbeszélések segítségével próbálja felfrissíteni Kim emlékeit, de az orvosok szerint nem valószínű, hogy valaha is magától vissza fog tudni emlékezni a kiesett évekre.

 

Via Northfoto, fotó: Kim Harris Denicola / SWNS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik