Belföld

Veszteséggel zárta első félévét az osztrák Beko

Veszteséggel zárta az első félévet a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező bécsi informatikai pénzügyi befektető holding, a Beko.

A Beko adó utáni vesztesége 1,8 millió euró volt, a tavalyi első félév 400 ezer eurós adózott eredménye helyett.

Az egy részvényre jutó veszteség 30 cent, a tavalyi első félévi hat centes nyereség után.

Az üzemi eredmény (EBIT) 0,9 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,1 millióról. Az adó előtti eredmény 0,6 millió euró a tavalyi első félév 0,8 milliója után.

Jelentősen nőtt a félévben a cég forgalma: 86 százalékkal 48,2 millió euróra a korábbi 26,0 millió euróról.

Az idei év egészére nem adtak ki forgalmi és nyereség-előrejelzést.

A Beko magyarországi érdekeltségének forgalma az első negyedévben 27 százalékkal 630 ezer euróra emelkedett, EBIT eredménye 7 százalékkal 113 ezer euróra javult, adó előtti eredménye pedig 11 százalékkal 119 ezer euróra nőtt.

A csehországi érdekeltség az első negyedévben 50 százalékkal alacsonyabb, 129 ezer eurós forgalmat bonyolított, szemben a tavalyi 258 ezerrel. Az EBIT eredmény a tavalyi 19 ezer euróról 30 ezer euró veszteségbe billent.

A tavalyi évet a Beko-csoport stagnáló forgalom mellett nyereséggel zárta az előző évi veszteség után. Az EBIT 7,3 millió euró veszteségből 1,2 millió euró nyereségbe fordult. Az adó előtti eredmény 1,8 millió euró lett az előző évi 16,9 milliós veszteség után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik