Szórakozás

Azt hitték megszállta az ördög, pedig egy ritka betegségben szenved

Értelmetlenül kezdett el beszélni és görcsrohamok gyötörték a 39 éves Lorina Gutierrezt, ami miatt a családja azt gondolta, hogy megszállta az ördög. A kamionsofőr férje, a 42 éves Stephen Gutierrez azt mondja, annyira megváltozott a a felesége személyisége, hogy még szenteltvízzel is meglocsolta.

Azt gondolta a családunk, hogy azon se lepődtek volna meg, ha elkezd forogni a feje utána

– nyilatkozta a férj a Sun szerint, felesége egyáltalán nem emlékszik erre a korszakra.

A háromgyerekes anya azt gondolta, hogy az albuquerque-i otthonuk minden egyes sarkára kamera van felszerelve, és azt ordibálta „el kell mennünk innen”. Erőszakossá is vált, ami egyáltalán nem volt rá jellemző, a férjét akarta megütni, és téveszméi is voltak, ami miatt bekerült egy kórház pszichiátriai osztályára.

Fotó: SWNS/Lorina Gutierrez

Egy héten át kezelték itt, de semmilyen fejleménye nem volt, ezért átszállították egy másik osztályra, ahol megállapították,

az immunrendszere megtámadta az agyát.

Egy 15 centis tumort találtak a petefészkében, ami saját agyi szövetett fejlesztett ki. A daganatot egy autoimmun kór okozta, az anti-NMDA receptor enkefalitisz, egyfajta agyvelőgyulladás. A furcsa tünetek azért jelentkeztek, mert a szervezete antitestjei megtámadták az agyszövetét, ahogy a tumorét is.

A betegség miatt Gutierrez nem tudott enni, beszélni, járni, majdnem két hónapot kellett a kórházban maradnia. Ezalatt plazmaferezisen esett át, ahol átszűrték a vérét, és szteroidokat is kapott. Aztán még három hónapba került, míg különböző terápiákon vett részt, amik fizikailag is megerősítették, és amik segítettek neki újra megtanulni beszélni.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy meggyógyult, ebből a betegségből nem lehet, csak kezelni lehet, vagyis bármikor visszaeshet.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy él a feleségem, de minden pillanatban aggódom azért, nehogy újra visszaessen

– mondta Stephen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik