Belföld

Orbán már le is tesztelte a gundeles menzát

Elküldött a hvg.hu-nak egy képet a Miniszterelnökség a menzája étlapjáról, miután kiderült, hogy a Gundel kapta a megbízást, hogy a Budai Várba költöző hivatal éttermét üzemeltesse.

A képet nyilvánvalóan azért közölték, hogy bizonyítsák, semmiféle urizálás nem lesz a Karmelita kolostorba, ahová Orbán Viktor költözött a Miniszterelnökséggel egyetemben. A menü egy olcsó menza menüje: 300 forint egy leves, 850 forint egy menü, és a főételek sem kerülnek 1000 forintnál többe.

Mint a borítóképen látható, a miniszterelnök már ki is próbálta a menzát: úgy tűnik

egy csésze levest és tojással töltött vagdaltat, valamint talán uborkasalátát ebédelt. Ez a menü mindössze szerény 1390 forintba kerülhetett.

Arra teljes bizonyossággal többen sem tudtunk rájönni, hogy az Orbánnal ebédelő Gulyás Gergely miniszter mit ehet. Az én tippem: sertéssült mustármártással (800 forint), illetve leves és saláta/savanyúság is jutott az asztalra. Ha igazam van, akkor a miniszter drágábban evett száz forinttal, mint a miniszterelnök. Bátran írjon kommentet, aki szerint tévedek!

Összefoglalva: némileg olcsóbbnak tűnik a miniszterelnökségi menza, mint más irodaházi menzák, ahol megfordultam az elmúlt években.

Kiemelt kép: Miniszterelnökség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik