Sport

Megsérült a 17 éves teniszező, Sarapova egyből odament, hogy megvigasztalja

A korábbi világelső Marija Sarapova, ha nem is könnyedén, de bejutott a negyeddöntőbe a 750 ezer dollár (210 millió forint) összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán. Az ötöszörös Grand Slam-győztes orosz a hazaiak 17 éves játékosa, Vang Hszin-jü ellen játszott, az első szettet pedig rövidítésben elveszítette. A kínai tindzser aztán megsérült, Sarapova ennek is köszönhetően 5-2-re vezetett a második játékrészben, amikor Hszin-jü feladta a meccset.

Amikor a kínai jelezte, hogy nem tudja folytatni, akkor Sarapova nagyon kedves dolgot tett. Átsétált ellenfele székéhez, mellé ült és azt mondta:

Hihetetlenül jól játszottál! Oké? Elképesztő voltál! Ha vigyázol magadra, és a későbbiekben is teniszezel, akkor egy napon világelső leszel. Ígérem!

– mondta az orosz, aki aztán a kínai sérüléséről érdeklődött és amikor megtudta, hogy görcsöl a lába, azt mondta, az szívás. Majd arról faggatta, ivott-e eleget meccs közben és azt tanácsolta, hogy erre mindig figyeljen oda.

Marija Sarapova többeknél elvágta magát a doppingügye és eltiltása miatt, de ez egy rendkívül sportszerű és kedves gesztus volt tőle. A következő körben az első helyen kiemelt, fehérorosz Arina Szabalenka lesz az ellenfele.

Eredmények – nyolcaddöntő

Szabalenka (fehérorosz, 1.)-Alekszandrova (orosz) 6:3, 6:3
Sarapova (orosz, 5.)-Vang Hszin-jü (kínai) 7:6 (7-4), 5:2-nél Vang feladta
Vang Ja-fan (kínai) – Zsabör (tunéziai) 3:6, 6:4, 6:4
Niculescu (román)-Kr. Plisková (cseh) 6:7 (2-7), 6:3, 6:4

Nyitókép: Zhe Ji/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik