Kultúra

Tizenhat éves lány meggyilkolása az M1-en

Idén nyáron végre megérkezik hazánkba az utóbbi idők legjobb drámasorozata, a The Killing. A köztévé Gyilkosság címen küldi harcba a nézettségi versenyben.

Az amerikai AMC csatorna sorozatának középpontjában egy Rosie Larsen nevű 16 éves lány meggyilkolása áll. A sorozat az ő gyilkosának felkutatását és családjának gyászát mutatja be, az utóbbi idők legvészjóslóbb, legsötétebb, legdepresszívebb hangulatában, amely már-már a legendás Twin Peakset idézi.

Az AXN-en is sugárzott dán Forbrydelsen (Egy gyilkos ügy) alapján készített sorozat azon kevesek egyike, amelynél a remake jobban sikerült az eredetinél. A Döglött aktákat is jegyző Veena Sud szériája 2 évad, összesen 26 epizód során dolgozza fel a Rosie Larsen-aktát. A sorozat és annak két nyomozója azonban – Stephen Holder és Sarah Linden –olyan népszerűségre tettek szert, hogy a rajongók kikövetelték a folytatást. A The Killing 3. évada június 2-án indul az AMC-n, de ez már egy új aktát nyit, amelynek középpontjában egy sorozatgyilkos tevékenysége áll.

A Gyilkosság két főszereplőjének egyébként nemcsak kritikai, de szakmai sikert is hozott a széria. Az addig csak kisebb hollywoodi szerepekben feltűnő Joel Kinnaman kapta a 2014-es Robotzsaru-mozi címszerepét, míg a társát alakító Mireille Enos nemrég a Gengszterosztagban játszott, hamarosan pedig a Magyarországon forgatott Z Világháború című zombi-apokalipszisben tűnik fel Brad Pitt feleségeként.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik