Foci

19 éve szerzett csodagólt a futballvilág örök bohémja

Emlékszik rá, hogy mit csinált 19 éve ezen a napon? Nem?

Antonio Cassano minden bizonnyal örökre megjegyezte 1999. december 18-át. Szülővárosának csapata, a Bari az Intert fogadta az olasz bajnokságban, és 1-1 volt az állás, amikor a mindössze 17 éves csatár kapott egy indítást, oxival levette a labdát, majd úgy csapta be a világbajnok Laurent Blanc-t és a rutinos Christian Panuccit, mintha két bóját cselezett volna ki lazán az edzésen és a rövid sarokba lőtt.

Mindez a 88. percben történt és ezzel győzött a Bari 2-1-re.

Már akkor is látszott, hogy Cassano zseniális képességekkel van megáldva, és ha csak a csapatait nézzük (Roma, Real, Sampdoria, Milan, Inter, Parma, Verona), akkor azt gondolhatjuk, hogy ki tudott teljesedni.

Pedig vele kapcsolatban mindig ott lesz az a bizonyos “de” és “ha”, és utólag ő is bevallotta, élete legrosszabb döntése volt, amikor nem fogadta meg a római legenda, Francesco Totti tanácsát, és elhagyta a Romát a Real kedvéért.

A 36 éves fenegyerek a Reallal és a Milannal volt bajnok, a milánóiakkal és a Romával pedig olasz Szuperkupát nyert, a válogatottal a 2012-es Eb-ezüst a legnagyobb sikere. Ha tehetné, biztosan visszamenne 1999-be, és elmagyarázná akkori önmagának, mit és hogyan csináljon, bár ki tudja, amilyen bohém fickó, lehet, ugyanezt az utat járna végig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik