Foci

Visszavonult az olasz foci betörhetetlen fenegyereke

Antonio Cassano végleg felhagyott a futballal. Hivatalosnak tekintendő visszavonulását szombaton Twitter-oldalán tudatta a 36 éves ex-válogatott csatár, aki tavaly még az olasz labdarúgó élvonalban újonc Hellas Verona csapatában akarta folytatni pályafutását, majd ezen a héten egy harmadosztályú együttesnél jelentkezett próbajátékra.

Szögre akasztom a cipőt

– írta üzenetében Cassano, aki 39 alkalommal játszott a nemzeti válogatottban, és tíz gólt jegyzett 2003 és 2014 között. Döntését azzal magyarázta, hogy nincs már semmi, ami labdarúgóként motiválná őt.

Cassano, aki játéka mellett botrányos viselkedéséről is elhíresült, az olasz válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt. Futballkarrierje Bariban kezdődött, ahol csodagyerekként tartották számon, és már 17 évesen bemutatkozhatott a Serie A-ban.

Később az AS Romában, majd a Real Madridban, az AC Milanban és az Internazionaléban szerepelt, és két olasz szuperkupa-győzelem mellett a madridiakkal spanyol, az AC Milannal olasz bajnoki címet szerzett, de szinte mindenhonnan a nehéz természete miatt kellett távoznia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik