Sport

Legyőzőnkben bízik a szövetségi kapitány

rich chernomaz (rich chernomaz, )
rich chernomaz (rich chernomaz, )

Rich Chernomaz azt reméli, hogy Olaszország nem veszi fél vállról a meccset Kazahsztán ellen.

Amint arról írtunk, a kazahok elleni bravúrt Olaszország ellen már nem sikerült megismételni, pénteken este nagy csatában maradtunk alul 2-1-re a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. Mindez azt is jelenti, hogy a feljutás tekintetében már nem csak a saját kazünkben van a sorsunk, ugyanis nekünk nem elég legyőzni Japánt, szurkolnunk kell annak, hogy a már tét nélkül játszó olaszok legyőzik Kazahsztánt.

“Gratulálni kell az olasz csapatnak, mert nagyon okosan, jól védekezve játszott. Mindkét válogatott keményen küzdött, mindkét oldalon volt egy-egy emberelőnyös gól, ám ők lőttek egyet azonos létszámban is, mi nem, ez döntött. Tovább kell menni, de tény, a sorsunk már az olasz-kazah mérkőzéstől is függ” – kezdett bele az értékelésbe a lefújást követően Rich Chernomaz.

“Az, hogy nagyon közel kerültünk a győzelemhez az nem sokat számít. Mondjuk egy barátságos darts meccsen lehetne érdekes. Fantasztikusan teljesített az olasz csapat olyan tekintetben, hogy betartották a taktikát. Ahogy ment előre az idő, egyre több hibára késztették a jég közepén a magyar csapatot. Tulajdonképpen ezzel nem tudott mit kezdeni a magyar gárda. De nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindent megtettek, amit ő kért tőlük” – folytatta a kanadai.

Chernomaz tudja, hogy az olaszok nem fognak “lefeküdni” szombaton a kazahoknak:

“Nincs még vége, négy győzelemnél járnak az olaszok, háromnál a kazahok, kettőnél a magyarok. Bízom az olaszok büszkeségében, elég régóta ismerem az edzőjüket, tudom, hogy mennyire tiszteli a jégkorongot. Nagyon reméli, hogy jó meccset fognak játszani, és száz százalékosan akarják megnyerni a világbajnokságot.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik