Sport

A Vancouver a Stanley-kupa döntőjében

A Canucks hosszabbításban harcolta ki a fináléba jutást a San Jose Sharks ellen, az NHL rájátszásának Nyugati főcsoport-döntőjében.

Az összecsapás előtt a párharcban 3-1-es hátrányban lévő San Jose hét pontban állapította meg a siker kulcsát: a főbb “kitételek” arról szóltak, hogy Anti Nieminek hibátlanul kell védenie, Dany Heatley-nek pedig három gólt kell lőnie. Végül a kettőből egyik sem jött be, Niemi nem volt tökéletes, Heatley pedig nemhogy hármat, egy gólt sem lőtt.

Ezzel szemben, a Vancouver Canucks átvette a siker kulcsának receptjét, igaz, csak négy pontban. Az első Burrows volt, aki a nyitó harmadban szerezte meg a vezetést a házigazdáknak.

A Sharks egyenlíteni tudott a második harmadban Patrick Marleau emberelőnyös találatával, majd a záró játékrészben fordítottak is. Devin Setoguchi 24 másodperccel a kezdés után betalált, ezzel úgy tűnt, a vendégeké a meccs. Azonban jött a hazaiak második kulcsa a sikerhez, Ryan Kesler, akinek 14 másodperce volt a gólszerzésre. Sikerült neki. 2-2-vel zártak az együttesek, és ez volt az eredmény a hosszabbítás első felvonásában is.

A második ráadásban viszont megérkezett a harmadik kulcs is, Kevin Bieksa személyében, aki nem hibázott, így 3-2-re nyert a Vancouver, összesítésben 4-1-re alakítva az eredményt. A nagydöntő ajtaja ezzel kitárult a Canucks előtt, és nyugodtan várhatják a végső ellenfelet, aki a Boston-Tampa Bay párharcból kerül ki.

Egy kulcs azonban kimaradt a felsorolásból, Roberto Luongo kapus, aki 54 mentéssel járult hozzá a sikerhez.

NHL, nyugati főcsoport-döntő, 5. mérkőzés

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 3-2 – hosszabbítás után

A párharc végeredménye: 4-1 a Vancouver javára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik