Tech

Találtak pár McDonald’sot, ahol az érintőképernyő bizony szaros

Aki sűrűn jár McDonald’s éttermekbe, az már itthon is találkozhatott azzal a megoldással, hogy érintőképernyős terminálok segítségével rendelhető étel/ital/menü, amit aztán vagy átvehetünk a pultnál, vagy kihozzák az asztalunkhoz. A briteknél ez a lehetőség már jóval elterjedtebb, és a Metro magazin meglehetősen ijesztő eredményre jutott, miután teljesen véletlenszerűen mintákat vettek az Egyesült Királyságban található éttermek érintőképernyőiről: mindegyiken fekália nyomait találták.

A lap beszámolója szerint összesen hat McDonald’s étteremből szereztek mintát, négy londoniból és kettő birminghamiből, amiket a londoni Metropolitan Egyetemen vizsgáltattak be, és Dr. Paul Matawele tanszékvezető docens szerint ők maguk is meglepődtek, hogy mennyi és milyen baktériumokat találtak a kijelzőkön. Az orvos szerint ezek olyan fertőzéseket okozhatnak, amiket

legtöbbször a kórházakban szednek össze az emberek.

A kutatás eredményét követően a lap megkereste a McDonald’s étteremláncot is, akik válaszukban kiemelték, hogy az éttermekben naponta rendszeresen takarítják az érintőképernyőket, továbbá minden éttermükben találhatók olyan helységek, ahol a vásárlók megmoshatják a kezüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik