Szórakozás

Fura okból perelte be a McDonald’s-ot egy kanadai apuka

Soha többé Happy Mealt!

Antonio Bramante egy quebeci apuka, akinek elege lett.

Megunta, hogy gyerekei kéthetente követelik, hogy a McDonald’s-ban egyenek, és azt is, hogy minden alkalommal Happy Meal-menüt vegyen nekik (aki nem gyorséttermes, annak mondjuk: ez az a színes doboz, amelyben a kalóriában gazdag, tápértékben nem annyira gazdag ételek mellett – általában a legfrissebb filmekhez kapcsolódó – játékfigurák is megtalálhatóak).

A kanadai apukánál betelt a pohár, miután több száz dollárt költött Happy Meal-dobozokra, és úgy döntött, jogi útra tereli a dolgot.

Beperelte a McDonald’s-ot, méghozzá egy helyi törvényre hivatkozva: a quebeci szabályozás értelmében ugyanis 13 év alatti gyerekeknek nem hirdethetnek semmit a cégek, ez alól csak három eset képez kivételt: a kicsiknek szóló magazinok reklámjai, a gyerekprogramok népszerűsítése és az utcai (áruházi, csomagolásokon található stb.) hirdetések.

Bramante úr és ügyvédje szerint azonban a McDonald’s Happy Meal-je egyik kategóriához sem köthető, így aztán törvénytelen. A felperes azt is kifogásolja, hogy mindig a legújabb filmekkel kötik össze a promóciókat, és hogy a dobozba kerülő játékokat úgy helyezik el a gyorséttermekben, hogy azok a gyerekeknek pont szemmagasságban legyenek.

Nyilván sokakban felmerül, hogy az apuka miért nem mondja azt a gyerekeinek, hogy

bocs, srácok, de nem kaphattok meg minden egyes Happy Mealt,

de Bramante a többi quebeci szülőt is meg szeretné kímélni az állandó harcoktól.

 

via BBC, Mirror, kiemelt kép: Thinkstock

Nem kapott ketchupot a McDonald's-ban, rávetette magát az étteremvezetőre - videó
A konyhai bunyót rögzítették a biztonsági kamerák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik