Belföld

31 százalékkal nőtt a K&H nyeresége

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (K&H) a konszolidált, nemzetközi (IFRS) adatok szerint szeptember végéig 19,9 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, 29 százalékkal többet a tavalyi első háromnegyedévinél.

A bank vezetői, John Hollows vezérigazgató és Bába Ágnes vezérigazgató-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy az adózott nyereség 31 százalékkal, 16,6 milliárd forintra nőtt. A leányvállalatok kevesebb, mint 1 milliárd forinttal járultak hozzá a bankcsoport eredményéhez. A részvényesek nagyon elégedettek a bank idei eredményeivel, amelyek elérik, egyes területeken pedig meghaladják a tervezettet – mondta John Hollows.

A bankcsoport IFRS szerinti konszolidált mérlegfőösszege 2004. szeptember 30-án 1604 milliárd forintot tett ki, 12 százalékkal bővült 2003. év végéhez képest. A banknak a mérlegfőösszeg és a saját tőke alapján is sikerült megőriznie második helyét a magyar bankszektorban a nem konszolidált, magyar szabványok alapján.

A vezérigazgató elmondta: a tőkearányos megtérülés – az adózás előtti eredményre számítva 22, az adózottra számítva 18,5 százalék – egy picit mérséklődött ugyan, de ez a 20 milliárd forintos tőkeemelés következménye és nagyon jó eredmény európai viszonylatban is.

A vezérigazgató az eredményeket értékelve kiemelte: a működési bevételek a költségek közel duplájával nőttek, így a működési hatékonyság (költség/bevétel hányados) a tavalyi első háromnegyedévi 72 százalékról 68 százalékra javult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik