Nagyvilág

Feladták a kutatást az amerikai misszionárius holtteste után

Az indiai hatóságoknak nincs tervük a világ legelszigeteltebb törzse által meggyilkolt amerikai misszionárius holttestének felkutatására, közölte egy bennfentes antropológus a The Guardian megkeresésére.

A neve elhallgatását kérő tudós arról beszélt, jelen helyzetben lehetetlennek tartják John Allen Chau maradványainak visszaszerzését anélkül, hogy konfliktusba kerülnének az Észak-Szentinel-szigeten élő szentinelézekkel.

Úgy döntöttünk, hogy nem zavarjuk a szentinelézeket. Az utóbbi napokban többször is próbáltuk felvenni velük a kapcsolatot, de felhagyunk a tevékenységgel

– fogalmazott.

Mint mondta, minden betolakodóra nyíllal lőnek.

Az üzenetük az, hogy senki ne menjen a szigetükre, és mi ezt tiszteletben tartjuk.

Azt is közölte, fennállt a veszélye annak, hogy a sziget megfigyelésével a szentinelézeknek változtatniuk kellett volna az életmódjukon és őrséget állítottak volna a partokon. Ráadásul a művelettel az indiai törvényeket is megsértették volna, amelyek fokozott védelmet nyújtanak a törzsnek.

Közölte, hogy a fejleményekről tájékoztatták a delhi amerikai nagykövetséget, akik megértették a szituációt és nem helyeznek rájuk nyomást.

Biztos halál volt a világ legelszigeteltebb törzséhez menni
Jézus igéjét szerette volna hirdetni egy amerikai misszionárius a szentinelézeknek, de az életével fizetett érte. A törzs eddig mindössze egyszer barátkozott idegenekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik