Belföld

Ellopták a kazánt a fogyatékos gyerekek ápolására épülő napköziből

Szomorú reggelre ébredtünk, a Kagyemo Házban éjszaka betörés történt

– írja Facebook bejegyzésében Paku Andrea. Ő az a maglódi édesanya, aki a nap 24 órájában otthon ápolja értelmi fogyatékos gyermekét, és munkájáról videót forgattunk:

Küzdünk, hogy a gyerekünk napjának mind a 24 órája emberhez méltó legyen
Andrea halmozottan fogyatékos kisfiát ápolja otthon, amihez mindössze 52 800 forint állami támogatást kap havonta. Videó.

Andrea havi 52800 forintot kap azért, hogy ápolja kisfiát, Ferkót. Úgy döntött, hogy családi és civil összefogással létrehoz egy olyan napközit, ahol ellátják a Maglód és környékén élő halmozottan fogyatékos gyerekeket (erről itt írtunk bővebben), így ő és a hozz hasonló szülők munkát tudnának vállalni.

Egy használaton kívüli kocsma épületét kapták meg az önkormányzattól. A tervek szerint november végétől várná a gyerekeket és a velük foglalkozó szakembereket a Kagyemo Ház, de veszélybe került a nyitás, az építés alatt álló házba ugyanis betörtek:

felfeszítették a kazánház ajtaját, és ellopták a kazánt. A készülékkel együtt nagy értékű fúró- és vésőgépeket is elvittek.

Andrea azt mondta a 24.hu-nak, hogy a kazánt 200 ezer forintért vásárolták akciósan, most 300 ezer forintért tudnának újat venni, ha lenne rá pénzük.

A napközi építése 95 százalékban készen van, kazán nélkül viszont nem nyithatnak meg. Ha nem tudnak szerezni egy készüléket, a fűtésrendszer elfagyhat, és több hónapnyi munka mehet kárba, a gyerekek nem kezdhetik meg a napközis életüket – mondja Andrea.

A kár az ellopott eszközökkel együtt 600 ezer forint körül van, de a biztosító még nem mérte fel a pontos összeget. Andreák éppen hétfőn kötöttek biztosítást, ezért kérdéses, hogy a biztosító tud-e fizetni.

Itt lehet segíteni a kacifántos gyerekeknek

Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány Bankszámlaszám: 11742197-21451346 (OTP Bank)

Külföldről: IBAN:HU52117421972145134600000000. SWIFT kód:OTPVHUHB

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik