Belföld

Hazaengedték hétvégére az alkoholelvonóról, szíven szúrta a feleségét a csipkereki férfi

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki többször is megszúrta a feleségét Csipkereken.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a hajnali órákban italozni kezdett. A felesége, amikor ezt észrevette közölte vele, hogy elköltözik otthonról. A gyanúsított ekkor megfenyegette az asszony, hogy nem megy el élve a házból. Ezt követően magához vett egy 18,5 cm pengehosszúságú kést, és több alkalommal szívtájékon, a törzs bal oldalán, és csípőtájékon szúrta a sértettet. Miután az asszony menekülni próbált, a gyanúsított hátba szúrta.

A vérző nő a lakásban alvó gyermekének kiabált, hogy segítsenek, emiatt a férfi abbahagyta a bántalmazását, és elmenekült a helyszínről. Úgy tudjuk, hogy súlyos sérülésekkel vitték kórházba a rohammentők. A gyanúsítottat a rendőrség mintegy nyolc óra kutatás után a község határában találta meg, egy bokros részen elrejtőzve aludt.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett a főügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Közben kiderültek a brutális késelés előzményei is. A késelőt az alkoholelvonóról engedték haza a négynapos hosszú hétvégére a feleségéhez. Jóna László település polgármester úgy tudja, hogy korábban többször is mentőt kellett hívni a férfihoz, volt, hogy rendőri segítséggel vitték kórházba.

Jöttem haza a hivatalból, akkor láttam, hogy itt vannak a rendőrautók, nem messze van a lakásomtól. Ennyit láttam, semmi mást nem tudok róla. Úgy tudom, hogy valamilyen epilepsziás betegséggel él a férfi, Intaházára, a pszichiátriára járt kezelésre, és nem ment vissza vasárnap, amikor kellett volna az ünnepek után

– nyilatkozta a polgármester a vaol.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik