Foci

A tanítvány meglepte mesterét: Dárdaiék pontot mentettek Dortmundban

A Borussia Dortmund-Hertha Belin német bajnoki rangadót úgy harangoztuk be, mint a mester és a tanítvány, Lucien Favre és Dárdai Pál csatáját. Mindkét csapat kiváló szezont tud eddig magáének, a Dortmund vezeti a Bundesligát, a berliniek pedig folyamatosan ott ólálkodnak a legjobb hat csapat között/körül.

Ki ez a szöszmötölő zsarnok, aki félelmetes csapatot varázsolt a Dortmundból?
A Hertha Berlin szombaton a Bundesliga éllovasa, a Borussia Dortmund ellen lép pályára idegenben. Az ellenfél edzője az a Lucien Favre, aki 2007-09 között pont Dárdai mestere volt Berlinben. Portré a 60 éves svájciról, aki ismeretlen játékosokból kreál világsztárokat.

A játékra nem lehetett panasz, éppen ezt a képet vártuk: a hazaiak folyamatosan rohamoztak, irányítottak a betömörülő, fegyelmezett Hertha-védelemmel szemben. Dárdai csapata szokás szerint a kontrákra épített, és noha a labdát nem mindig találták, nem volt könnyű dolga az éllovasnak.

Az első félidőben Sancho góljával a Dortmund szerzett vezetést, ám még a szünet előtt érkezett Salomon Kalou, és kiegyenlített. A meccsen sokkal többet veszélyzetett Favre csapata, de hősiesen tartotta magát a Hertha Belin.

Aztán a 61. percben úgy tűnt, hogy csak érvényesül a papírforma, és a Borussia behúzza a meccset: egy középre adott labda alkalmával Marco Reus zavarta meg a berlini kapust, így elvétette a labdát, és Sancho három centiről duplázhatott.

A meccs végéig nem nagyon veszélyeztett a Hertha, inkább a Dortmund ment a harmadik gólért, ám a 92. percben tizenegyest kapott a vendég csapat, Kalou pedig köszönte szépen, értékesítette a tizenegyest.

Az egy pontot érő gól:

Ezzel a Dortmund előnye két pontra csökkent a Mainzban nyerő Bayern München előtt, míg Dárdaiék zsinórban harmadik döntetlenjüket játszották, és így jelenleg az ötödikek.

Ha a Weder Bremen nyerni tud a Bayer Leverkusen ellen, akkor csak egy pont lesz a Borussia előnye a fordulót követően.

Eredmény, Bundesliga, 9. forduló:

Borussia Dortmund-Hertha Belin 2-2
Düsseldorf-Wolfsburg 0-3
Hannover 96-Augsburg 1-2
Mainz-Bayern München 1-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik