Sport

Szenzációs feltámadás, Bácsi Péter aranyérmes a birkózóvébén

Korpási Bálint ezüstérme után Bácsi Péter is aranycsatát vívott a budapesti birkózó-világbajnokságon, a világ- és Európa-bajnok magyar sportoló sokáig emlékezetes feltámadást mutatott be a csütörtöki elődöntőben. Az ellenfele a török Emrah Kus volt.

A 35 éves magyar rögtön magához akarta ragadni a kezdeményezést, ám az első pontot a török kapta, így Bácsinak kellett először a földről védekeznie, de szabálytalannak látták, úgyhogy megintették, így ismét neki kellett felvennie a parter helyzetet. A döntő első menetét 3-0-val hozta le Kus.

A török nagyon bekezdett a második három perc elején, Bácsinak bravúrosan kellett védekeznie. Ezután Kus kapott figyelmeztetést, úgyhogy Bácsi szépített, majd lentről indíthatott támadást: sikerült is megforgatni a riválist, máris 3-3 volt az állás. Bácsi lendületbe jött, Kus pedig kiugrott a szőnyegről, kapott is érte a magyar egy pontot, úgyhogy már nála volt az előny – challenge-et kértek a törökök, sikertelenül, viszont Bácsi oldalán elmaradt egy plusz pont.

A hátralévő időt kibekkelte Bácsi, aki így világbajnoki aranyérmet nyert 82 kilogrammban.

Korpásin és Bácsin kívül Barka Emese szerzett eddig érmet a magyarok közül, ő bronzot nyert.

Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik