Belföld

Jobbik: az EU pénzéért koncnak dobták Simonkát

Szilágyi György szerint nem véletlenül az uniós csúcs előtt vádolták meg a fideszes képviselőt.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint koncnak dobták Simonka Györgyöt. Feltehetőleg nem azok miatt a korrupciós cselekmények miatt járnak el a honatya ellen,

amelyeket ő minden valószínűség szerint elkövetett.

Szilágyi György szerint Polt Péter legfőbb ügyész elmúlt nyolcévi tevékenysége alapján mindenkit megdöbbentett, hogy megvádolták Simonka György fideszes képviselőt.

Száz és száz ilyen ügy van a Fidesznél, száz és száz ilyen ügyben tett a Jobbik is az elmúlt nyolc évben feljelentést.

Az ügyészség mindig igyekezett eltussolni azokat az eseteket, ahol kormánypárti érdekeltséget vélt felfedezni.

Lehetséges magyarázatként említette, hogy a Fidesznek és Orbán Viktornak kellett a hivatkozási alap az uniós csúcs előtt, hogy lám  Magyarországon üldözik a korrupciót, nincs szükség csatlakozni az Európai Ügyészséghez, a problémák idehaza is kezelhetőek.

Legnyomósabb indokként azt említette, hogy a költségvetés – szerinte – súlyos  hiányát próbálják kezelni. A büdzsé problémáját az okozza, hogy Brüsszelben számos számlát nem fogadnak be, mondván,

alig van szabályosan megvalósított pályázat Magyarországon,

és azokban is túl sok a korrupciógyanús ügy. A saját pártját érintő  megkérdőjelezhető pénzügyekről Szilágyi György azt mondta, hogy pénteken induló, Rágalominfó című sajtótájékoztató-sorozatukon válaszolnak ezekre a kérdésekre. (mti)

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik