Belföld

Felmentették a hatodikos iskolatársát megerőszakoló fiút

Birosag(210x140).jpg (Array)
Birosag(210x140).jpg (Array)

A Budapest Környéki Törvényszéken dr. Szalay Csaba büntető bíró ítéletet hirdetett annak a fiatalkorú vádlottnak és társainak az ügyében, aki a vád szerint megerőszakolta hatodikos iskolatársnőjét, társai pedig segítséget nyújtottak neki ebben.

A törvényszék ítélete: az I. r. fiatalkorú R. G.-t a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak vádja alól felmentette, a II. r. fiatalkorú Sz. I.-t, mint bűnsegédet bűnösnek találta szexuális erőszak  bűntettében, ezért őt a bíróság 1 év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mely büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és pártfogó felügyeletét rendelte el.

A Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben, a bíróság az I. r. vádlott esetében erőszakot, minősített fenyegetést nem állapított meg. A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett nem tiltakozott a nemi cselekmény ellen, és nem is fenyegette őt a fiú. A bűncselekmény időpontjában 15 éves fiú nem tudott a kiskorú lány életkoráról, amit azonban a 16 éves II. r. vádlottról nem lehet elmondani, aki az osztálytársa volt a lánynak.

Az ítéletet az I. és II. r. vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyész az I. r. vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítása és a büntetés kiszabása érdekében, a II. r. vádlott esetében 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik