Belföld

Márki-Zaynak elege van Lázárból, új választást akar

 A képviselő-testület oszlassa fel magát és legyen új választás!

– egyebek mellett ezt javasolja Márki-Zay Péter vasárnap publikált Facebook-bejegyzésében. A hódmezővásárhelyi polgármester úgy véli, Lázár János korábbi miniszter emberei segítségével ellehetetleníti a település működését, így a város érdekeit az szolgálná, ha időközi helyhatósági választást tartanának.

Márki-Zay példákat sorol arra, hogy szerint a Lázár köreihez tartozók milyen módszerekkel próbálják nehezíteni a város életét. A sor az óvodai aszfaltverseny megszervezésének „elfelejtésétől” a helyi stadion bezárásán át a közbeszerzések lebonyolításának nehezítéséig terjed.

A polgármester részletesen ír az egyes problémákról, s így összegez:

Elismerem: Győzött Lázár János!

Ezzel természetesen nem azt mondja, hogy feladja a küzdelmet, sokkal inkább emeli a tétet. A szöveg ugyanis arra utal, hogy immár kiderült számára, a fideszes többséggel, a kulcsposztokon Lázárhoz hű emberekkel kormányozhatatlanná tehető a város. Ezért megpróbálja elérni, hogy új választást rendezzenek, amelyen a város döntheti el, hogy visszaadja-e a teljes hatalmat a Fidesznek, vagy többséget tesz az év elején nagy meglepetésre diadalmaskodó Márki-Zay mögé.

A városvezető amúgy nem finomkodik Lázárral, bukott miniszternek, kastélytulajdonos nagytőkésnek neveti, aki a vásárhelyi gyerekek életét lehetetleníti el. 

Márki-Zay egyúttal pontokba szedve mutatja be az aktuális problémákra kínált válaszát, továbbá jelzi, hogy tiltakozó nagygyűlést tartanak majd a héten a hódmezővásárhelyi stadionnál. Felteszi azt a költői kérdést is:

Kastélyra, fácánvadászatokra, luxusszállodára, luxusautókra, aranyórára jut pénz – a gyerekek focijára nem?

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS!…ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK.Az utóbbi napok különösen felzaklatták a…

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2018. október 6., szombat

Márki-Zay posztjára reagált a Fidesz: a kormánypárt szerint „Márki-Zay Péter fél év alatt, miközben minden idejében az új ellenzéki párt megszervezésén dolgozott, csődbe vitte Hódmezővásárhelyt. Azt a várost, amely év elejéig a dél-alföldi régió legjobban fejlődő települése volt. Amennyiben Márki-Zay Péter végre belátja, hogy alkalmatlan a polgármesteri munkára, mondjon le, ne okozzon több kárt a Vásárhelyieknek!”

Ez a szöveg viszont azt üzeni, a Fidesz szívesen tartana polgármester-választást a városban, ám nem úgy tűnik, mintha ezt hajlandó lenne összekötni képviselő-választással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik