Foci

Csak hazai csapatok nyertek az NB I-ben

Szombaton négy mérkőzést rendeztek délután az OTP Bank Liga tizedik fordulójában. Szokatlan módon csupa hazai siker született, elsőként a kiesés elől menekülő Diósgyőr lépett pályára Kispesten. Mindkét csapat óvatosan kezdte a találkozót, de összességében a fővárosiak voltak aktívabbak. Fordulás után végképp átvette a kezdeményezést a Honvéd és Filip Holender góljával vezetést szerzett. A DVTK rögtön válaszolhatott volna, ezután azonban gyenge volt a támadójátéka, így kikapott 1-0-ra.

A mezőkövesd nagyon hamar, már a 6. percben előnybe került, amikor Molnár Gábor egy ügyes átvétel után 16 méterről a kapu jobb oldalába csavart. Kiegyenlített volt a találkozó, próbálkozott a Szombathelyi Haladás az egyenlítéssel, ám végül ismét a hazai csapat lőtt gólt, Koszta Márk a hajrában értékesített egy büntetőt.

A nap leggólgazdagabb meccsét a Kisvárda hozta össze Pakson. A hazai csapat három percen belül duplázott és bár a vendégeknél Horváth Zoltán szépíteni tudott, félidőre már újra két gól volt a különbség. A 4-1-s végeredményt Gévay Zsolt állította be a 91. percben, ez volt a harmadik alkalom a szezonban, hogy négy gólt kapott a csapat.

Az Újpest rendkívül hullámzó formát mutatott a bajnokságban, a Puskás Akadémia elleni meccs előtti három meccsen négy pontot gyűjtött csak. Mégis sikerült a lila-fehéreknek jó játékkal behúzniuk a meccset, mivel a második félidőben Obinna Nwobodo és Novothny Soma is betalált.

Eredmények – NB I, 10. forduló

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Paks-Kisvárda 4-1 (3-1)
Újpest FC-Puskás Akadémia 2-0 (0-0)

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik