Belföld

Internetes repülőjegyrendelés: túlszámláztak a társaságok

Az Európai Bizottsághoz egyre több panasz érkezett, hogy néhány légitársaság eltérő árakkal dolgozik az internetes jegyrendeléseknél, amikor is az árat a megrendelő lakcíme befolyásolta.

Az Európai Bizottság megelőző beavatkozásának köszönhetően megszűntek azok a hátrányos megkülönböztetések, amelyeket egyes európai légitársaságok alkalmaztak a helyfoglalások árazásakor – közölték hétfőn az intézmény illetékesei. A bizottsághoz egyre több panasz érkezett arról, hogy a légitársaságok a megrendelő lakhelyétől függően más és más árakat állapítanak meg, különösen internetes foglalásoknál. Az árkülönbség egyes esetekben elérte a 300 százalékot is. A panaszok szerint minden ilyen esetben ugyanolyan jegyekről volt szó: az árkülönbségeket sem a foglalás időpontjával, sem módosításának lehetőségeivel sem más körülménnyel nem lehetett magyarázni, az eltérések minden jel szerint egyedül a lakhellyel álltak kapcsolatban.

A legutóbbi tapasztalatok szerint a hagyományos jegyek esetében bizonyos korlátozások még mindig előfordulhatnak, de elektronikus jegyeket már szerte az unióban azonos feltételek mellett lehet vásárolni, árkülönbségek legfeljebb a kezelési költségek miatt jelentkezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik