Nagyvilág

Halálosan megfenyegették Irak szépét két nappal azután, hogy agyonlőttek egy 22 éves modellt

Halálos fenyegetéseket kapott a Miss Irak szépségverseny korábbi győztese alig néhány nappal azután, hogy egy ismert iraki modellt fényes nappal agyonlőttek Bagdadban, írja a BBC.

Shimaa Qassem a közösségi oldalán élő videóban mondta el, hogy félti az életét. Ismeretlenek azt üzenték neki, hogy ő lesz a következő áldozat. Könnyek közt beszélt arról, hogy a híres iraki nőket az a veszély fenyegeti, hogy úgy mészárolják őket le, mint a csirkéket.

https://www.instagram.com/p/BoHwhM8l7jQ/?hl=hu&taken-by=shimaa_qasim

Csütörtökön az Instagramon több mint 2.8 millió követővel rendelkező 22 éves Tara Farest ismeretlen fegyveresek gyilkolták meg Bagdadban. Két motoros nyitott rá tüzet autójában fényes nappal. Az utóbbi három évben a kurdisztáni Irbilben élt, mert ott biztonságban érezte magát, de rendszeresen utazott a fővárosba is.

Két nappal azelőtt egy emberi jogi aktivistával végeztek Basra városában, augusztusban pedig két szépségszalon tulajdonosa veszítette életét rejtélyes körülmények között az otthonában. Sajtóhírek szerint mindketten ugyanahhoz a társadalmi réteghez tartoztak, mint Fares.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a haláleseteknek közük van-e egymáshoz, de Haider al-Abadi iraki miniszterelnöknek az a benyomása, hogy a bűncselekményeket kitervelték és vizsgálatokat rendelt el az ügyekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik