Élet-Stílus

Down-szindrómás modell nyerte a nemzetközi szépségversenyt

26 ezren osztották meg a Facebookon azt az anyukája által posztolt fotót, amelyen a királynővé koronázott Kate Grant látható a Teen Ultimate Beauty Of The World elnevezésű nemzetközi szépségverseny után.

Az Észak-Írországot képviselő, 19 éves, Down-szindrómás lánynak születésekor sötét jövőt jósoltak az orvosok, azt mondták, sosem lesz képes megtanulni beszélni és olvasni.

„Eszembe jutottak ezek a szavak, amikor a kislányom beszédét hallgattam a színpadon arról, hogy egy befogadó társadalomról álmodik, ahol az emberik kedvelik őt és egyenlő félként bánnak vele” – nyilatkozta a büszke édesanya.

A versenyt három kategóriában hirdették meg (gyerekek, 20 éven felüliek és tinédzserek), és bárki benevezhetett, függetlenül attól, hogy milyen magas, hány kiló, vagy férjnél van-e már. Kate a tinédzserek között indult negyven lány között, aki a világ különböző pontjairól érkeztek. A megméretésen sokféle öltözékben kellett végigvonulni a kifutón, és a zsűri kérdéseire is meg kellett felelni.

Kate 13 évesen határozta el, hogy modell lesz, és keményen dolgozott, hogy álma valóra válhasson. Akadt is már néhány fellépése, de nagyon nehezen kapott munkát, a család szerint a betegsége miatt. Ez a győzelem azonban vélhetően mindent megváltoztat majd.

„Szeretném, ha a különleges szükségletű emberek is tudnák, az igazi szépség nem azon múlik, hogyan nézel ki, hanem hogy ki vagy” – nyilatkozta a világ első Down-szindrómás szépségkirálynője.

Képek: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik