Közélet

Szétlopták és csődbe vitték az egri focit, de 2,4 milliárd megy el a stadionra

Kapcsolódó cikkek

Miközben 2,4 milliárd forintért ígéri a kormány az egri stadion felújítását, addig még mindig zajlik az egész állami sporttámogatási rendszer egyik legdurvább csalási ügye az Egri Járásbíróságon — számolt be az Egri Ügyek.

A vád szerint az Egri Futball Club Kft. egykori ügyvezetője, az egyebek közt sikkasztással, költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel vádolt K. Zoltán 2011-2013 közötti regnálása alatt összesen csaknem 105 millió forintot vett fel a klub pénztárából hamis számlák elkönyvelésével.

K. Zoltán a sikkasztás előtt, 2012-ben 49,5 millió forintos TAO-támogatást kért és kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) azért, hogy a csapat stadionjában villanyvilágítást építsenek ki. Csakhogy az ügyvezető mindössze 10 millió forintot fordított a beruházásra, a maradék pénz  elnyelte a klub könyvelése, egy részéből pedig korábbi tartozásokat fizetett vissza a vádlott.  Az egyik vádpont szerint  rásadásul 30 millió forintot kért kölcsön egy angol üzletembertől, akinek azt mondta, hogy az MLSZ-től további 90 millió forintot fog kapni, plussz dőlni fognak a szponzori pénzek. Erre természetesen nem került sor.

A lap szerint a következő, csütörtöki tárgyalási napon nemvárható ítélet K. Zoltán ügyében.

Kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik