Foci

Kellemetlen rekordot állított föl Dárdai Pál Herthája

Magyar futballrajongók számára izgalmas volt a Bundesliga negyedik fordulója. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC hamar hátrányba került egy tizenegyesnek hála, amivel történelmet írt. A berlini csapat ugyanis az első, amely ellen a szezon eddig összes mérkőzésén ítéltek bünetőt.

Mentségére szóljon a fővárosiaknak, hogy villámgyorsan megfordították a mérkőzést, öt perccel Thorgan Hazard tizenegyesét követően már a hazaiak vezettek 2-1-re. A második félidő derekán is izgalmas gólváltás volt, a 63. és a 73. perc között három gól is esett. A fordulatos meccset végül a Hertha nyerte 4-2-re.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy Sallai Roland remekelt a bemutatkozása során, hét perc alatt gólt lőtt és egy tizenegyest is kiharcolt. Sajnos azonban a félidő vége előtt megsérült és le kellett cserélni. Csapata így is behúzta a meccset 3-1-re.

Sallai Roland hét perc alatt gólt lőtt debütálásként
Először kapott lehetőséget a Bundesligában, élt vele.

Szalai Ádáméknak volt a legnehezebb dolguk szombaton, a Hoffenheim a Borussia Dortmundot fogadta. Joelinton góljával a hazaiak szereztek vezetést, ráadásul a vendégektől piros lapot kapott Abdou Diallo. Végül mégis sikerült döntetlenre mentenie a találkozót Lucien Favre csapata, hála Marco Reus villanásának. A magyar csatár csereként állt be a 78. percben.

Nyerni tudott a Werder Bremen és a Nürnberg is.

Eredmények – Bundesliga, 4. forduló

VfL Wolfsburg-SC Freiburg 1-3 (0-2)
Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 4-2 (2-1)
Hoffenheim-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Augsburg-Werder Bremen 2-3 (1-2)
1. FC Nürnberg-Hannover 96 2-0 (0-0)
pénteken játszották:
VfB Stuttgart-Fortuna Düsseldorf 0-0

Nyitókép: Odd Andersen/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik