Élő Sport

Tizenhárom ezred döntött, világbajnok a magyar női kajak négyes

A vasárnapi, zárónap 13 fináléjában tizenkétszer szurkolhatunk magyar egyesnek, párosnak, egységnek. A finálékból csak az 5000 méteres futamokat nem láthatjuk élőben.

Elsőként a Nagy Bianka, Molnár Csenge páros érkezett a női C-2 200 m döntőjében. A fital kettes jól kapta el a rajtot, és egészen a hatodik helyig hajrázni. Nagy eredmény ez egy ilyen fiatal párosnak.

Utánuk a szombaton párosban világbajnokicímet nyerő Birkás Balázsnak szurkolhatunk a férfiak K-1 200-as futamán, ám egyéniben most nem jött össze a dobogó. Szépen ment, ám a végére elfáradt, és lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett. Birkást Korisánszky Dávid (C-1 200) követte a programban, neki nem sikerült egyetlen ellenfelét sem megelőznie.

Korisányszkyt Tóth Dávid és Kulifai Tamás követte a férfi K-2 500-as fináléban, de csalódást keltő hatodik helyen értek be. Nem sokkal később Hajdu Jonatán és Fekete Ádám szállt vízre (C-2 500), de az érem továbbra sem jött össze, az utolsó 200-on ment el a dobogó, végül csak a hatodik helyen végeztek.

Balla Virág és Takács Kincső a női C-2 500 m döntőjében szerezte meg a magyar csapat első érmét a zárónapon. A páros nagyon szépen kapta el a rajtot, végig szorongatták a nagy esélyes Kanadát, féltávtól pedig már biztos volt az ezüst.

A női K-4 500 méteren a Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra egység esélyes volt, nem véletlen. A magyar négyes óriásit csatázott az első méterektől az új-zélandiakkal, és egészen az utolsó centiig együtt haladtak. A többieknek esélye sem volt beleszólni. Célfotóra kellett várni, majd jött a csoda: 13 ezredmásodperccel, de világbajnoka a Kozák, Kárász, Bodonyi, Medveczky négyes!

A férfi K-4 500-as négyes (Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter, Kuli István) ahogy az Eb-n, úgy a világbajnokságon is a harmadik helyen végzett!

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Célfotó döntött, világbajnok a női kajak négyes

A magyar négyes óriásit csatázott az első méterektől az új-zélandiakkal, és egészen az utolsó centiig együtt haladtak. A többieknek esélye sem volt beleszólni. Célfotóra kellett várni, majd jött a csoda: 13 ezredmásodperccel, de világbajnoka a Kozák, Kárász, Bodonyi, Medveczky négyes!

Itt a magyaros szám

A női K-4 500-as csapat óriási esélyese a futamnak. Ha van szám, ahol jöhet az arany, az ez.

Itt az első magyar érem a kajak-kenu vb zárónapján

A magyar páros, Balla Virág és Takács Kincső fantasztikusan vette a rajtot, valósággal kilőttek, onnantól kezdve a nagy esélyes kanadaiakkal tartották a lépést. A többi vetélytárs több hajóhosszal lemaradva követte az első két helyen álló párost, és noha a végén a magyar lányok kissé elfáradtak, szépen csillog az ezüstérem.

Jönnek az olimpiai számok

Először Balla Virág és Takács Kincső érkezik a női C-2 500-as döntőbe a hetes pályáról.

Nem, nem és nem

Nem jön össze, a magyar páros csak a hatodik helyen ért célba, miután az utolsó 200 méteren elfogyott a lendület. Pedig addig nagyon jól mentek.

Kisebb csalódás

A magyar kettős nagyon rosszul rajtolt, ám 250-nél még úgy tűnt, akár a dobogó is meglehet. Aztán nem sikerült, a srácok elfáradtak, és végül csak a hatodik helyen értek célba.

Korisanszkynak nem jött össze

A magyar kenus az egyes pályáról rosszul kapta el a rajtot, és mivel rövid a táv, nem is sikerült feljebb kapaszkodnia. A kilencedik helyen fejezte be a futamot.

Nem lett meg a dobogó

Nagyon szoros, nagyon kemény futam volt, Birkás végig az első háromban volt, de a végén picit elfáradt, így lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

Birkás jön

A szombaton világbajnoki címet nyerő Birkás Balázs érkezik az ötösön.

Hoppá!

A fiatal páros nagyot ment, és három duót is megelőzve a hatodik helyen ért célba. Óriási bravúr ez ebben a kemény mezőnyben!

A további program magyar idő szerint, döntők

női C-2 200 m (Nagy Bianka, Molnár Csenge) 13.04
női K-1 200 m 13.11
férfi K-1 200 m (Birkás Balázs) 13.18
férfi C-1 200 m (Korisánszky Dávid) 13.32
férfi K-2 500 m (Tóth Dávid, Kulifai Tamás) 13.39
férfi C-2 500 m (Hajdu Jonatán, Fekete Ádám) 13.54
női C-2 500 m (Balla Virág, Takács Kincső) 14.02
női K-4 500 m (Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra) 14.17
férfi K-4 500 m (Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter, Kuli István) 14.25
női C-1 5000 m (Lakatos Zsanett) 16.00
férfi C-1 5000 m (Kiss Tamás) 16.40
női K-1 5000 m (Takács Tamara) 17.15
férfi K-1 5000 m (Noé Bálint) 17.50

Olvasói sztorik