Foci

Lionel Messi ideiglenesen megint búcsút intett a válogatottnak

Lionel Messi ideiglenesen lemondta a válogatottságot: az ötszörös aranylabdás labdarúgó idén nem lép pályára az argentin együttesben.

Az argentin Clarin című lap információja szerint Lionel Scaloni – aki ideiglenes megbízatással irányítja a dél-amerikai csapatot – többször beszélt Messivel, aki előbb szeretné magát túltenni a világbajnokságon, majd tiszta fejjel dönteni. Scaloni ezért nem tudta meggyőzni a Barcelona támadóját arról, hogy ősszel is álljon a nemzeti csapat rendelkezésére. Argentína szeptemberben két felkészülési mérkőzést játszik az Egyesült Államokban: 7-én Guatemalával, 11-én Kolumbiával találkozik. Október végén, november elején további két összecsapást játszik, jelen állás szerint Messi nélkül.

Az argentin válogatott az oroszországi világbajnokságon a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután a vb egyik legszínvonalasabb összecsapásán 4-3-ra kikapott a későbbi aranyérmes francia csapattól.

A Barcelonával már 33 trófeát nyert Messi 128 mérkőzésen 65 gólt szerzett a válogatottban, amellyel viszont semmilyen sorozatban sem ért a csúcsra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik