Sport

Ciprusi stoptáblát kapott del Potro

Az első helyen kiemelt Juan Martin del Potro kiesett a sydneyi keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Az argentin a ciprusi Markosz Bagdatisszal csapott össze csütörtökön az ausztráliai versenyen, azonban szervák terén jóval alulmaradt a 2010-es győztessel szemben, így két szettben kikapott 7-6, 6-4-re.

A közönség egyébként a torzonborz teniszezőt támogatta, és úgy tűnt, hogy a hangoskodással megzavarták Juan Martin del Potrót az első játszma végén. A mérkőzés játékvezetője a későbbiekben emiatt arra kérte a rendezőket, hogy erősítsék meg a biztonsági szolgálatot.

„Nem tudom pontosan, hogy Ciprus milyen közel van Ausztráliához, de elég sokan voltak itt, hogy megnézzék Bagdatiszt. Van, amikor nehéz olyan közönség előtt játszani, amely a labdamenetek alatt sem marad csendben, de be kell valljam én szeretem ezt. Néha neki, néha nekem szurkoltak, egyetlen vesztett pontomról sem tehet a lelátó” – mondta del Potro, aki reméli, hogy az Australian Openen majd ő is kap hasonló támogatást.

Bagdatisz az elődöntőben azzal a francia Julien Benneteau-val csap majd össze, aki két sima szettben verte az orosz Aleksz Bogomolovot. A másik ágon az üzbég Isztomin és a finn Nieminen találkozik egymással. Előbbi a harmadik kiemelt Gasquet búcsúztatta a tornától.

Eredmények – ATP-torna, Sydney (434 ezer dollár összdíjazás)
Bagdatisz (ciprusi) – del Potro (argentin, 1.) 7:6 (9-7), 6:4
Benneteau (francia) – Bogomolov (orosz) 6:2, 6:4
Isztomin (üzbég) – Gasquet (francia, 3.) 6:4, 7:6 (7-4)
Nieminen (finn) – Reynolds (amerikai) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik