Foci

Megszerezte a Barca a Bayern klasszisát

A Barcelona a honlapján kürtölte világgá, hogy megegyezett a Bayern Münchennel Arturo Vidal átigazolásáról, aki három évre költözik Katalóniába.

A hír az elmúlt napok alapján nem szenzáció, mi is megírtuk, hogy a chilei középpályás közeledik a Barcelonához.

Arturo Vidalt igazolhatja le a Barca
Állítólag minden adva van ahhoz, hogy hamar végbemenjen az üzlet.

A 31 éves Vidalnak már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie, és utána aláírhatja szerződését új klubjával.

A Barcelona állítólag 19 millió eurót fizet érte és további hármat bónuszok formájában, vagyis nagyon jó áron jut egy minőségi középpályáshoz, aki amolyan verőlegénynek is jó, de a támadásokat is képes megfelelően segíteni. 

A Colo-Colóból induló Vidal Európában korábban a Leverkusenben és a Juventusban is megfordult, nyert többek között négy olasz és három német bajnoki címet (persze ezeket a Bayernnel, nem a Leverkusennel),

a chilei válogatottal pedig 2015-ben és 2016-ban is megnyerte a Copa Américát, mindkétszer a leendő csapattársával, Lionel Messivel felálló argentin csapat ellen.

A Barcelona edzője, Ernesto Valverde azt mondta, Vidal energiája és agresszív hozzáállása jól jöhet csapatának a középpályán. Valverde emlékeztetett mindenkit, hogy tavaly mennyien kritizálták a klubot Paulinho leigazolása miatt, aztán a brazil középpályás kilenc gólt is szerzett az előző spanyol bajnokságban.

Egy másik Vidal, Aleix viszont minden bizonnyal távozik a klubtól, ugyanis az Egyesült Államokban tartózkodó csapatot elhagyva Barcelonába utazott, hogy a jövőjéről döntsön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik