Sport

Nem volt meglepetés Tokióban

A címvédő és a világelső is bejutott a negyeddöntőbe a 2,1 millió dollár összdíjazású tokiói keménypályás női tenisztornán.

Nyolc mérkőzést rendeztek Tokióban szerdán, így kialakult a negyeddöntő mezőnye. Az első helyen kiemelt Viktorija Azarenka az olasz Vincivel nézett farkasszemet, ám az itáliai hölgy nem igazán tudta megnehezíteni a fehérorosz lány dolgát, aki így magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé.

A következő körben Angelique Kerberrel néz farkasszemet, a német Urszula Radwanskát küldte haza.

A második helyen rangsorolt Marija Sarapova is két játszmában harcolta ki a továbbjutást, igaz neki már meggyűlt a baja Safarovával. A 16. kiemelt cseh a csapnivaló első szettje után a másodikban rövidítésre késztette ellenfelét, melyben végül 7-5 arányban maradt alul. Sarapova a találkozó után elmondta, a keddi, nehezebb meccse után egyáltalán annak is örül, hogy két menetben letudta a szerdait. Az orosz hölgy a következő azzal a Samantha Stosurral folytatja, aki a szlovák Cibulkovával bánt el két játszmában.

A harmadik helyen kiemelt, címvédő Agnieszka Radwanska az amerikai Hamptonnak tartott teniszoktatást, a lengyel lány ezúttal is hozta a tőle megszokott, magabiztos játékot. Ellenfele a magára találó Caroline Wozniacki lesz a negyeddöntőben. Az egykori világelső dán szetthátrányból nyert a kínai Li Na ellen.

A negyedik negyeddöntőben Sara Errani és Nadja Petrova mérkőzik meg egymással. Az olasz Marion Bartoli kiejtésével végett vetett a franciák tokói kalandjának, az orosz a horvát Marticot verte nagy csatában.

Eredmények – WTA-torna, Tokió

Azarenka (fehérorosz, 1.)-Vinci (olasz, 14.) 6-4, 6-2
Sarapova (orosz, 2.)-Safarova (cseh, 16.) 6-2, 7-6 (7-5)
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Hampton (amerikai) 6-4, 6-3 
Kerber (német, 5.)-U. Radwanska (lengyel) 6-1, 6-1
Errani (olasz, 6.)-Bartoli (francia, 9.) 3-6, 6-2, 6-2
Stosur (ausztrál, 8.)-Cibulkova (szlovák, 12.) 6-4, 7-5  
Wozniacki (dán, 10.)-Li (Li, kínai, 7.) 4-6, 6-3, 6-4    
Petrova (orosz, 17.)-Martic (horvát) 7-6 (7-2), 6-7 (1-7), 6-4

A negyeddöntőben: Azarenka-Kerber, A. Radwanska-Wozniacki, Errani-Petrova, Sarapova-Stosur

Ajánlott videó

Olvasói sztorik