Kultúra

Sztárhoz képest elég szegény volt Anthony Bourdain

Mindössze 1,21 millió dolláros, azaz kb 339 millió forintos vagyont hagyott hátra Anthony Bourdain tévés sztárszakács, miután a múlt hónapban felakasztotta magát. Holott egy átlagember számára ez még mindig óriási pénznek számítana, egy hozzá hasonló sztárhoz képest meglehetősen szerény összeg: mielőtt kiderült a pontos szám, Bourdain vagyonát körülbelül 16 millió dollárra becsülték.

Ez a szám Bourdain most nyilvánosságra hozott végrendeletéből derül ki, amelyben megtakarításai nagy részét 11 éves lányára, Ariane Busia-Bourdainre hagyja. Külön rendelkezéseket csak autóival és bútoraival kapcsolatban írt. A birtok kezelésével a szakács elhidegült feleségét, Ottavia Busia-Bourdaint bízta meg, akivel 2016 óta különéltek.

Nem tudni még, miért volt csupán ilyen kicsi vagyona a szakácsnak, hiszen folyamatosan jelentek meg sikeres könyvei, és a televízióban is gyakorta szerepelt. Halálakor épp a CNN-nek forgatott egy műsort egy francia faluban. Ha összehasonlításként megnézzük más sztárszakácsok vagyonát, óriási különbségeket találunk: Jamie Oliver 235 millióval, míg Gordon Ramsey pedig 118 millióval rendelkezik.

Bourdain június 8-án követett el öngyilkosságot Kaysersbergben. A halálakor 61 éves hírességet a világ egyig legnagyobb hatású szakácsaként tartották számon. Bourdain a főzésen keresztül olyan komolyabb témákkal is foglalkozott, mint a szegénység, kulturális viszonyok és az emberi jogok.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kép: Mike Pont/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik