Kultúra

Holtan találták a világ egyik leghíresebb séfjét, Anthony Bourdaint

A tévés szakács és író 61 éves volt. Anthony Bourdainre egy barátja talált rá péntek reggel a hotelszobájában, éppen egy új műsorát forgatta franciaországi Strasbourgban. Egyelőre szinte semmit sem lehet tudni a séf halálának körülményeiről, de a CNN megerősítette, hogy öngyilkos lett.

Megrendülve tudatjuk, hogy barátunk és kollégánk, Anthony Bourdain elhunyt. Kalandvágya, az új barátai, az ételek és italok iránti szeretete kivételes mesélővé tették. Tehetsége sosem hagyta cserben, mindig lenyűgözött bennünket, és nagyon fog nekünk hiányozni. Ezekben a nehéz órákban lányáért és családjáért imádkozunk.

– írták a közleményükben.

Anthony Bourdaint Franciaországban forgatta többszörös Emmy-díjas sorozatát, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) egyik legújabb epizódját a CNN-nek, amikor egy közeli barátja, egy francia séf, Eric Ripert a hotelben holtan találta.

Az amerikai szakácsot az egyik legbefolyásosabb séfnek tartották a szakmában, és a kétezres évektől alapozta meg a világhírnevét. 2000-ben adta ki bestsellerét, A konyhafőnök vallomásait (Kitchen Confidential – Adventures in the Culinary Underbelly), ami elindította a celebség felé. és a könyvben nyíltan beszélt a drogproblémáiról, hogy kokainozott, heroint és LSD. Ezután a Food Networkön és a Travel Channelön is műsort kapott, de az igazi áttörést a CNN hozta meg Bourdainnek: a hírcsatorna kockáztatott a gasztrós témával, de 2013-tól pillanatok alatt vezető arc lett lett a séfből, még Barack Obamát is meghívta, és több évadon keresztül hozta a nézettséget és a díjakat a Nem séfnek való vidék.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik