Belföld

Ungár Péter pert nyert a II. kerületi önkormányzati lap ellen

Másodfokon, jogerősen elvesztette azt a pert a Budai Polgár nevű II. kerületi önkormányzati lap, amelyet Ungár Péter LMP-s II. kerületi és parlamenti képviselő ellen indítottak – értesült a Népszava.

Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a fideszes Láng Zsolt vezette önkormányzat szerint Ungár egy sajtótájékoztatón jó hírnevet és méltóságot sértett azzal, hogy azt mondta: a Budai Polgár nevű propagandalapban csak apróhirdetése útján értesítették a polgárokat egy olimpiai beruházással kapcsolatos lakossági fórumról.

Az önkormányzatot nem az zavarta, hogy propagandalapnak nevezik a Budai Polgárt, hanem az, hogy hanem az, hogy Ungár szerint a fórumról szóló írás csak az apróhirdetés rovatban szerepelt. Szerintük ez azért volt sértő, mert a kijelentés alapján úgy tűnhet, mintha a lap nem tenne eleget a feladatának, pedig nem a hirdetések között volt a közlemény, hanem „főoldalon”.

A per egy ponton egészen szürreális fordulatot vett, amikor az önkormányzat ügyvédje azokat gyalogosokat akarta beidéztetni a tárgyalásra, akik Ungár sajtótájékoztatója közben arra haladtak és azt támasztották volna alá, hogy csorbult a Budai Polgár hírneve. A gyalogosok végül nem jelentek meg a tárgyaláson és az önkormányzat a per elvesztése miatt az 1 millió forintos sérelemdíjat sem kapja meg.

Kiemelt kép: Ungár Péter a parlament alakulóülésén, 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik