Belföld

Utolsó szó jogán sem tesz beismerő vallomást a fertőendrédi csecsemőgyilkos

A fiatal nő saját bevallása mélyszegénységbe született. Az apja alkoholista volt, ezért egyedül nevelte az anyja, aki pszichés problémákkal küzdött. Elmondása szerint leginkább a szegénység és a kilátástalanság miatt költözött Svájcba, ahol prostituáltként dolgozott.

Állítólag egy svájci férfi a kislány apja. Hazaköltöztette Mariettát, majd kivett neki Pesten egy albérletet. De úgy tudom, hogy nem tartják már egymással a kapcsolatot

– mondta megkeresésünkre Rácz Ferenc, a nő jogi képviselője.

Az ügyvéd elmondta, hogy N. Marietta, miután hazaköltözött, egy társkereső oldalon megismerkedett a Fertőendréden élő Zs. Miklóssal, majd az albérletébe költözött. Abból éltek, amit a férfi keresett. Ő volt az a férfi, akihez valódi érzelmek fűzték. A korábbi meghallgatásai során  akkor sírta el ugyanis először magát, amikor a férfi azt mondta róla, hogy jó anya volt és szerette is a babát. Amikor a bíró megkérdezte tőle, hogy “Ez a gyerek belefért-e az életébe”, akkor N. Marietta így felelt:

Bele, tejes egészében. Felelősséget éreztem iránta. Volt három abortuszom és egy verés utáni vetélésem korábban. És igen: őt is el akartam először vetetni. De túl voltam a tizenkettedik héten, amikor orvoshoz mentem. Azt mondták, már nem lehet. Onnantól nekem ő ajándék volt. Szüléskor ki kellett venni Svájcban a méhemet, mert nem állt el a vérzés. Két napig kómában feküdtem. Tudtam, hogy több gyerekem emiatt már nem lehet. A fiam a nővéremet jobban szereti, a kislányom maradt utolsó esélynek, hogy anya legyek

– idézte a kisalföld.hu

A tanúk elmondása szerint a nő gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatót, a gyermekét pedig esetenként elhanyagolta. Amikor ivott, többször is türelmetlenül viselkedett a babával, különösen a pici sírása zavarta.

A gyilkosság napján a nő reggeltől estig egyedül volt a házban a kislányával. Délutánig legalább nyolc nyugtatót vett be. Amikor etetés közben sírni kezdett a pici, akkor legalább háromszor, vélhetően ököllel megütötte a fejét, majd nagy erővel addig rázta, amíg mozgott.

Ezt követően a nő a halott csecsemőt az ágy melletti szőnyegen hasra fektette. Így talált rá az élettársa, amikor hazaérkezett. A férfi sírva értesítette a mentőket. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni a több órája halott csöppséget, de már nem lehetett megmenteni az életét. A szakértői vélemény később megállapította, hogy a csecsemő halálának közvetlen oka diffúz agyzúzódás volt. Az elszenvedett sérülések és az agyzúzódás következtében olyan fokú agyvizenyő alakult ki ugyanis a babánál, ami a halálát okozta nem sokkal a sérülések elszenvedése után.

N. Marietta nem tett beismerő vallomást a szörnyű tragédia után. Most pedig az is kiderült, hogy miért, és mi várható a csütörtöki elsőfokú ítélethirdetés előtt és után.

Ügyfelem nem emlékszik semmire. Most is azt tartja, hogy nem tesz beismerő vallomást. Amikor a tragédia történt, olyan gyógyszerek hatása alatt állt, hogy semmire nem emlékszik, de ezt a szakértők nem tudták megerősíteni. Több nyugtatót vett be, mint amit előírtak neki. Nagyon nehéz megmondani, hogy milyen ítélet várható. Nagy valószínűség szerint emberölés bűntettében mondják ki bűnösnek a védencemet, amiért tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés, de akár életfogytiglani is kiszabható. Mindent el fogunk követni azért, hogy ez ne így legyen. Nagy valószínűség szerint fellebbezés várható a csütörtöki ítélethirdetés után

– tette hozzá a csecsemőgyilkossággal vádolt nő ügyvédje.

A nő ellen már három alkalommal indult büntetőeljárás: kétszer felfüggesztett, egyszer pedig nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Tízéves fia jelenleg a nővérével él. Úgy tudjuk, hogy a tragédia óta a halott csecsemőre rátaláló élettársa is megszakította vele a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik