Belföld

Egy szabadnapos tűzoltó és ápolónő élesztett újra egy óvodást a vasvári strandon

Elmerült a fürdőben egy kisfiú. A kétségbeesett szülei ugyan még kihúzták a partra, de nem tudták, mit csináljanak a mozdulatlan gyerekkel, aki semmi életjelet nem adott. Egy szabadnapos helyi tűzoltó és egy ápolónő élesztette újra az óvodás kisfiút. A nyugat.hu beszélt a hős tűzoltóval.

Nem az enyém a fő érdem, én csak segítettem. Velem együtt ért oda egy középkorú hölgy, aki azt mondta, hogy ápolónő és tudja mit kell csinálni. Nagyon profi módon állt hozzá, megtámasztotta a gyerek hátát és ő végezte a mellkas kompressziót. Én a gyerek fejét tartottam és ügyeltem rá, hogy a víz és a gyomortartalom távozzon a szájüregből. Az egyik hozzátartozó pedig a befúvást végezte

– elevenítette fel a történteket a vasvári tűzoltó, aki a családjával szórakozott a vasvári gyereknapon. Ők a medence azon felében tartózkodtak, ahol 70 centis a víz. Kiderült, hogy a kisfiú a medence másik felén süllyedt el, ahol 150 centiméteres a vízmélység.

A tűzoltóságon minden évben kapunk újraélesztési oktatást és sokat gyakoroltunk ambubabán, de élesben most csináltam ilyet először. Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, de egyedül is nekiálltam volna az újraélesztésnek. Az ápolónő azonban annyira profin csinálta, hogy a kezdeti ijedtség hamar elszállt és csak a feladatra koncentráltam. Az időérzékem azonban teljesen elszállt. Azt nem tudom, hogy mi történhetett a kisfiúval, de azt láttam, hogy miután kihúzták a vízből a körülötte állók annyira ijedtek voltak, hogy nem tudták, mit csináljanak. Vasvárról érkezett az első mentő, majd Körmendről egy másik. Azt is megtudtam, hogy egy ikerpár egyik tagját sikerült újraéleszteni. Nehéz megfogalmazni, milyen érzés ez. Nagyon örülök, hogy a kisfiú hazamehet a családjához.

A másik hős egy körmendi ápolónő volt. A balesetet szenvedett kisfiú pedig Vasváron él a szüleivel.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik