Kultúra

Negyedórás vastaps Domingónak

A spanyol operaénekes másfél hónappal vastagbélrákműtétje után, péntek este lépett fel nagy sikerrel.

A 69 éves sztártenor a milánói Scalában lépett fel Verdi Simon Boccanegra című operájának címszerepében. A produkció végén a betegségéből felépült világsztárt 14 percig tartó vastapssal köszöntötte a publikum.

“Nagyszerű, megindító este volt. Boldog voltam, hogy újra közönség elé léphetek” – mondta a háromórás előadás után a világsztár, akinek kedvét az sem tudta elrontani, hogy a La Scala közismerten kritikus közönségéből néhányan kifütyülték Daniel Barenboim karmester teljesítményét.

Domingo vastagbeléből március 2-án New Yorkban távolítottak el egy rosszindulatú polipot, amelyet az énekes hanyagsága ellenére sikerült még időben észrevenni.

A spanyol operacsillag elismerte, hogy évek óta halogatta a megelőzést szolgáló béltükrözést, és most másokat is a rákszűréseken való részvételre buzdít. Az énekes februárban, japán turnéja közben került orvoshoz erős fájdalmakkal.

Domingo a milánói operaházban a folyó évadban még hátralévő nyolc Simon Boccanegra-előadásból ötben lép fel, és ahogy arról korábban már beszámoltunk, az idei évben is sűrű program vár rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik