Foci

BL-döntő: így kezd a Real Madrid és a Liverpool

A világ labdarúgást szerető részének figyelme szombaton Kijevre, azon belül is az Olimpiai Stadionra összpontosul, ahol 20.45-től csap össze egymással a címvédő Real Madrid és a Liverpool a Bajnokok Ligája döntőjében. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a két vezetőedzőnek, Zinédine Zidane-nak és Jürgen Kloppnak egy órával a kezdés előtt le kellett adniuk a kezdőket, a csapatok az alábbi felállásban lépnek majd pályára:

  • Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos, Isco – Ronaldo, Benzema

  • Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Mane, Szalah, Firmino

A mérkőzés előtt nagy volt a találgatás, hogy vajon Iscót kiveszi-e a kezdőből Zidane, hogy Gareth Bale-t játszassa, de ezt végül nem lépte meg a francia. Így ugyanaz a kezdő áll ki a Realnál, mint a tavalyi, Juventus elleni fináléban. Erre, mármint hogy két egymást követő évben ugyanazzal a kezdővel álljon ki egy csapat a döntőben, nem volt még példa a sorozat történetében.

Klopp esetében a helyzet egyszerűbb volt abból a szempontból, hogy az angoloknál rengeteg a sérült. Úgyhogy túl nagy meglepetés a Poolnál sincs.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a szerb Milorad Mazic lesz.

Itt egy kis felvezetés, amíg kezdődik a meccs:

Saját játékosát kell megfékeznie Zidane-nak, ha legenda akar lenni
A Real Madrid edzőjének kell több nehéz döntést meghoznia a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét megelőzően, mégis a Liverpool sikere lenne a nagyobb meglepetés Kijevben. Elemzés.

Nyitókép: LLUIS GENE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik