Sport

Fucsovics Márton lemosta ellenfelét a genfi döntőben

1982 és Taróczy Balázs óta Fucsovics Márton az első magyar férfi egyéni teniszező, aki megnyert egy ATP-versenyt. A világranglista 60. játékos a német Peter Gojowczyk ellen játszhatott a genfi fináléban, ahol két rendkívül sima szettben nyert és írt történelmet.

Az első szettben 4:0-ig a német labdamenetet is alig nyert, utána a mindkét játékos hozta az adogatásait, így a játszma Fucsovicsé lett 6:2-vel. A második szettben sem eresztett le a magyar játékos, 2:2-ig még relatíve szoros volt a meccs, de utána egyszerűen bedarálta ellenfelét a 2018-as szezonban óriási játszó magyar kiválóság.

FUCSOVICS MARCI MEGNYERTE A GENFI VERSENYT!!!!

MEGVAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!Fucsovics Marci 1982 óta az első magyar ATP tornagyőztes!!!! 62 62-re verte Peter Gojowczykot a genfi döntőben!!!!!!FANTASZTIKUS VAGY MARCIIII!!!!!

Közzétette: Hungarian Tennis – 2018. május 26.

A vége tükörsima 6:2, 6:2, amely egyben azt is jelenti, hogy Fucsovics Márton hétfőtől a 45. a világranglistán, és megelőzi az elmúlt hónapokat sérülés miatt kihagyó korábbi brit világelsőt, Andy Murray-t.

Gratulálok Peternek, akinek remek idénye van, és köszönet illeti az edzőmet, édesapámat és a menedzseremet is. Tavaly Bázelben vívtam életem első ATP-negyeddöntőjét, úgyhogy Svájc igazán különleges hely nekem. Az elmúlt két év nagyon nehéz volt, de remélem, sok sikeres szezon áll még előttem

– mondta meghatottan Fucsovics Márton.

Eredmény, Genf, döntő:

Fucsovics Márton – Peter Gojowczyk 6:2, 6:2

Fotó: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik