Kultúra

Neves német írók jönnek Magyarországra

Számos német író látogat hazánkba a Berlin-Budapest német-magyar irodalmi fesztivál keretében április 22. és 25. között.

“Alapvető szempontunk volt, hogy olyan német írókat hívjunk meg, akiknek már van valamilyen kötődése Magyarországhoz” – mondta Nagy Márta, a Goethe Intézet kulturális osztályvezetője az intézmény Petőfi Irodalmi Múzeummal és a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal közösen szervezett eseményéről.

A legnevesebb vendég az egyik legrangosabb német irodalmi elismerést, a Kleist-díjat tavaly elnyerő Arnold Stadler lesz, aki április 23-án a Könyvfesztiválon Esterházy Péterrel együtt lép a közönség elé.

A fiatal német irodalmat Tillman Rammstedt képviseli, a jelenleg szintén Berlinben élő Kiss Noémival szerepel majd együtt április 24-én.

Első regényével mutatkozik be Magyarországon Moritz Rinke drámaíró, akinek Republik Vineta című darabját a 2000/2001-es színházi évadban a legjobb német nyelvű színdarabnak választották. Rinke azzal a Dragomán Györggyel olvas fel közösen, aki amellett hogy a Német Művészeti Akadémia ösztöndíjasa volt, A fehér király című regényének ottani megjelenése óta az egyik legismertebb magyar szerzőnek számít Németországban.

Részletek a fesztivál programjáról a Budapesti Goethe Intézet weboldalán.

Ajánlott cikk a témában:
Német-magyar irodalmi fesztivál Budapesten (NÉPSZAVA Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik